“Cal unitat per obrir una nova etapa de treball en positiu pel municipi. L’Ajuntament hauria de plasmar de manera legal, al PGOU, una nova manera d’entendre el futur d’Alfauir”.

Vernissa Golf ha reclamat vora 8 milions d’euros a l’Ajuntament perquè es considera perjudicada per la gestió del PGOU, on l’anterior govern va preveure que inclouria una macrourbanització i un camp de golf.

Primer que res, hem de fer veure a la gent la diferència entre els objectius d’una empresa privada, que es dedica a ser rendible i a guanyar diners, i la gestió d’un municipi, que cal dur-lo avant amb l’objectiu d’assolir una millor qualitat de vida per a les veïnes i veïns. Des del BLOC treballarem, sense cap dubte, per aquest darrer objectiu.

“Nosaltres creiem que les afeccions del projecte que en el seu dia va presentar Vernissa Golf, tant pel que fa a la inundabilitat com davant del monestir de Sant Jeroni i els jaciments arqueològics existents a la zona, eren motius suficients per detenir de manera explícita la macrourbanització”.

La seua paralització no és, però, un cas tancat. Ara cal plasmar-ho al nou PGOU, que està en redacció. I cal fer-ho de manera clara. Cal que treballem tots junts pel benefici d’Alfauir; no, pel d’una empresa privada. Cal unitat per obrir una nova etapa de treball en positiu pel municipi”.

Des del BLOC, apostem perquè l’Ajuntament:
– tracte de consolidar el nucli urbà d’Alfauir i deixe de banda la urbanització amb camp de golf, projectada pel govern socialista; i que evite tornar a alçar la llebra amb un nou camp de golf, que durà aparellada més construcció.
– desestime la idea de qualsevol polígon industrial, donada la situació propera de diversos polígons industrials als pobles limítrofs.
– que desclassifique la zona de la Serreta com a zona urbanitzable.

Des que aparegué el projecte, el 2004, nombrosos col·lectius i persones del municipi es van oposar al projecte. De fet, el mateix PP, des de l’oposició, va recolzar aquest moviment, amb la signatura de les al·legacions de les associacions cíviques. Ara cal treballar de manera decidida per cohesionar el municipi des d’un punt de vista social i deixar de banda el creixement pel creixement.

Per això, si la gestió municipal s’encamina en la línia de desestimar definitivament el projecte, ens toca recolzar-lo. No obstant, també reclamem a l’Ajuntament que no tanque l’assumpte en fals, per inactivitat. Cal iniciar una nova etapa amb claredat, sense permetre buits ni escletxes que puguen aprofitar les empreses constructores.

A més, des del BLOC de la conca del Vernissa també reclamem a la Generalitat que fomente la conservació de l’entorn i el desenvolupament sostenible del municipi.