Compromís proposa la creació d’un banc de terres a Alfauir

La moció presentada per Compromís, en forma d’Ordenança i fitxers, també s’ha proposat als consistoris d’Almiserà, Castellonet de la Conquesta, Llocnou de Sant Jeroni i Ròtova.

Compromís ha presentat a Ròtova i als ajuntaments de la vall de Vernissa la proposta de creació de bancs de terres en els respectius municipis. Xavi Martínez, secretari local del col·lectiu local de Compromís a la conca del Vernissa, han explicat que “amb la creació del Banc de Terres Agrícoles, es pretén informar i facilitar el contacte entre els titulars de les parcel·les situades en els cinc municipis i futurs conreadors”.

El Banc de Terres Agrícoles aspira a fomentar l’ús de parcel·les agrícoles de la localitat per al cultiu efectiu per persones que ja es dediquen o que pretenguen dedicar-se a l’activitat agrària, afavorint la continuïtat d’aquesta activitat en el municipi a través del cultiu racional, directe i personal de la terra.

La creació del denominat Banc de Terres Agrícoles té com a finalitat valoritzar les terres agrícoles abandonades o en previsió d’abandó; possibilitar l’ampliació de la superfície de les explotacions; frenar la pèrdua de superfície agrària útil; i evitar situacions d’abandó de cultius pal·liant, en la mesura del possible, els problemes agroambientals que genera.

El Banc de Terres Agrícoles és un registre administratiu de caràcter públic que està format per parcel·les aptes per a l’explotació agrícola en el qual hi ha els titulars de les parcel·les que n’hagen sol·licitat voluntàriament la inscripció. Aquest registre funcionarà com un instrument de posada en contacte entre l’oferta i la demanda de parcel·les rústiques conreades o cultivables situades en els termes municipals.

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *