Compromís demana penjar la bandera de l’Orgull divendres a l’Ajuntament

El 28 de juny és el Dia de l’Orgull Gai, en el qual es reivindica la plena igualtat jurídica i social per a lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals, així com la tolerància per a la diversitat d’orientació sexual.

La festa, que se celebra a diverses ciutats de tot el món, commemora els fets que van passar el 28 de juny de 1969 a Nova York, quan la població LGTB va sortir al carrer arran d’una batuda de la policia al bar gai de Stonewall Inn, situat al bohemi barri de Greenwich Village. La comunitat LGTB s’hi va oposar i es va produir un fort enfrontament, que va acabar amb detencions i ferits greus. La reacció de suport a les persones agredides va ser immediata: milers d’homosexuals, transsexuals i simpatitzants es manifestaren solidàriament. El 28 de juny de 1969 marca l’inici de l’activisme homosexual. En poc temps es van fundar organitzacions que defensaven els drets dels col·lectius LGTB, tant als Estats Units com a altres països. El 28 de juny de 1970 va tenir lloc la primera marxa de l’orgull gai a Nova York i Los Angeles per commemorar l’aniversari dels altercats.

Altres ciutats van imitar la iniciativa i actualment el Dia per l’Alliberament LGTB se celebra arreu del món. La diada transcorre amb activitats commemoratives on s’hi exhibeix, entre altres símbols de l’orgull gai la bandera amb els colors de l’arc de Sant Martí, creada per l’artista Gilbert Baker i exhibida per primera vegada a San Francisco durant una desfilada celebrada el 1978.

“La festa també dóna cabuda a la reivindicació social. I en aquest sentit, la Safor-Valldigna tradicionalment ha estat un exemple de tolerància i respecte a la diversitat. És per això que hem demanat al nostre ajuntament que se seumen  a la celebració del Dia de l’Orgull LGTB i exhibisquen la bandera de l’arc de Sant Martí al balcó del consistori, el divendres, 28 de juny”.

Arxivat en: Sanitat i Benestar Social

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *